Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Το Star και οι Που Σταρ;

ΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΟΙ σοβαροφανεις γαϊδαροι μαλλωνουν σε ξενο αχυρωνα για νουμερα και όχι μονο, ενας άλλος γαϊδαρος τους βαζει στη γωνια, τους κλωτσαει και τους ειρωνευεται, καθιερωνοντας νεα αισθητικη και νεα ηθικη στο παχνι των ΜΜΕ. Οι αλλοι γαϊδαροι που στην αρχη τον πηραν στο ψιλο, τον βλεπουν τωρα σαν επικινδυνο αντιπαλο που, απαλλαγμενος από το συνδρομο της πολιτικης παρεμβασης, μπορει (με τη βοηθεια της Πετρουλας) και να τους παρει το σανο απ’ το στομα. Οποιος δεν ποναει, γαϊδουρινα φωναζει.

ΜΙΛΑΩ (με γραφικες παραβολες) για το «Κεντρικο Δελτιο Ειδησεων» του Star Channel (στοχο ξινιλας και κατακραυγης των απανταχου σαχλοκριτικων και περισπουδαστων δημοσιογραφων) ένα δελτιο σκωπτικης, κριτικης ματιάς της ενδοξοποιημενης μετριοτητας και των διασημων ανυπαρκτων που το ιδιο το καναλι και το ιδιο το δελτιο, στο παρελθον, πριν αρχισουν το ευγενες σπορ του τηλεθαψιματος, ειχαν αναδειξει. Το concept εχει κατι από Μαιρη Σέλλεϋ και θυμιζει τον Δοκτορα Φρανκεστάϊν και το τερας του (ειδικα όταν τα τερατα που δημιουργησε το «Δελτιο» καιγονται στην πυρά της ιδιας τους της ανοησιας), εχει όμως και βαθυτατα καταλυτικο χαρακτηρα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ, όχι και τοσο ηθικη ή δεοντολογικη συμφωνα με την ορθοδοξη δημοσιογραφια, είναι απλη: Tο ματσουκι μπροστα στο στομα κατά κανονα αμορφωτων η ανεγκεφαλων «σπουδαιων», τους αφηνουμε να λενε ατελειωτες μπαρουφες και μετα παιρνουμε το υλικο του παραληρηματος, το μονταρουμε, το σχολιαζουμε, το ρεζιλευουμε και κανουμε εικοσάρια, περνωντας αυτου του ειδους το ανατρεπτικο «Κεντρικο Δελτιο» μπροστα από το σοβαροφανες τσιρκουλο των μονοθεματικων «κεντρικων» που κι αυτά εχουν καταντησει πινακοθηκες ηλιθιων, αλλα χωρις καμια ψυχαγωγικη αξια.

ΣΕ ΕΝΑ δρομο χωρις επιστροφη για την ελληνικη τηλεοπτικη δημοσιογραφια, οπου τα «δελτια» δηλωνουν απεριφραστα την παραταξιακη τοποθετηση δημοσιογραφων (όχι σπανια στο μισθολογιο καποιου κομματος) και κυριως συμφεροντων των καναλαρχων, το «Κεντρικο Δελτιο», επινοησης η αντιγραφης Μαλελη (ας μην ξεχναμε οτι το Star του πρωτου καιρου ειχε χιουμοριστικο δελτιο καιρου με τον Κωνσταντινο Τζουμα) και σε μοναδικη εκτελεση από φρεσκα, νεα (και αρκετες φορες ζουμερα) προσωπα και ευφανταστους μοντερ, αποτελει ισως το κολαστηριο των «δελτιων», την υστατη τιμωρια τους γι αυτό που δεν καταφεραν ποτε να είναι: Ειδησεις.

ΟΣΟ κι αν οι προθεσεις των δημιουργων είναι ειλικρινως δηλωμενες (για την AGB ρε γαμωτο!) το αποτελεσμα είναι αναπαντεχο και για τους ιδιους: Μερικα κωλαρακια στην παραλια, ενα κωλαρακι στον καιρο, ρεπορτερ που την πεφτουν γλιτσικα σε ανωνυμα γκομενακια, απομυθοποιηση της γελοιοτητος στη Μυκονο, ξεφτίλα στην ξεφτίλα των VIPτιποτα, ανελεητο σφυροκοπημα στους gay κρυφονταβατζηδες και τα σκυλια τους, και το «Κεντρικο Δελτιο» του Star μοιαζει με δυο ορθανοιχτα παραθυρα να κανουν καθαρκτικο ρευμα, σε δωματιο τιγκα στη μασχαλιλα, την ποδαριλα, τον καπνο και τις βρομικες ανασες των «σπουδαιων».

ΚΑΙ ΣΑΝ τετοιο να το βλεπουμε: Από την αναλυση ουρων και κοπρανων της πολιτικης, στην αναλυση κοινωνικης φαρσοκωμωδιας της ζωης μας. Οποτε, μπορειτε να ερμηνευσετε τον σημερινο τιτλο. Δεν εχει ερωτηματικο, δεν εχει θαυμαστικο, είναι καθαρη προστακτικη. Για την ψυχικη σας υγεια και τη συμμετοχη σας στην αντισταση των δηθεν «κεντρικων», μην το σκεφτειτε δευτερη φορα: Βλεπετε Star
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου